Päävalikko

matti

Haku

<< Elokuu >>

  M T K T P L S
31 1 2 3 4 5 6
32 7 8 9 10 11 12 13
33 14 15 16 17 18 19 20
34 21 22 23 24 25 26 27
35 28 29 30 31
Kaikki tapahtumat

Ajankohtaista

Merimies-Unionin valtuusto 27.4.2006

Suomen, Viron, Ruotsin ja Saksan merimiesliitot ovat vaatineet Tallink Groupia työehtosopimusneuvotteluihin neljän aluksen osalta. Nämä alukset ovat Hangosta Viron kautta Saksan Rostockiin ajavat kolme Superfastia, jotka Tallink on vastikään ostanut kreikkalaiselta Superfast-varustamolta, sekä Fantaasia, joka on Tukholman ja Latvian Riian välisessä liikenteessä.

 Kansainväliseen kuljetustyöntekijöiden liittoon ITF:ään kuuluvat neljä ammattiliittoa katsovat, että aluksilla noudatettavat sopimukset alittavat Itämeren matkustaja-alusliikenteeseen hyväksyttyjen sopimusten tason. ITF:n ns. Ateenan politiikan mukaan matkustaja-aluksilla, jotka liikennöivät kahden tai useamman maan väliä, on lipusta huolimatta noudatettava sellaisia työsuhteen ehtoja, jotka kaikkien maiden ammattiliitot voivat hyväksyä.

 Tätä politiikkaa on perinteisesti noudatettu pohjoismaisilla vesillä ja erityisesti Itämerellä. Sen hyväksyi myös Superfast Ferries, kun se aloitti liikenteen Hangosta Rostockiin vuonna 2001. Aluksilla noudatettiin ITF:n Ateenan politiikan mukaista, Suomen Merimies-Unionin kanssa tehtyä työehtosopimusta.

Koska Tallink ei ole määräaikaan mennessä vastannut neljän maan ammattiliiton yhteiseen neuvottelupyyntöön, ne katsovat olevansa vapaita ryhtymään kaikkiin tarvittaviin toimiin sopimusten aikaansaamiseksi.

 Merimies-Unioni on huolissaan Superfastin matkustajien turvallisuudesta mahdollisissa hätätilanteissa. Saksan ja Suomen välisessä liikenteessä olevien alusten henkilökunnan on osattava suomen ja/tai saksan kieltä hätätilanteiden varalta. Jollei tämä kriteeri täyty, matkustamiseen voi liittyä turvallisuusriski.

 Merimies-Unionin valtuusto muistuttaa, että viimeisten tutkimusten mukaan suomalaiseksi huippubrändiksi rankatun Siljan hyvä imago on saavutettu vuosien mittaan varustamon työntekijöiden kovalla työllä. Merimiehet edellyttävät, että varustamon uusi omistaja satsaa jatkossakin laatuun ja ammattitaitoon, koska siitä hyötyvät kaikki osapuolet.

Takaisin Tulosta